Samarbeten : länkar

Här presenteras Tatutekets officiella om än ickebetalda samarbeten.

Logotyp för Eaststreet Tattoo Supply
East Street Tattoo Supply
Logotyp för Gaddad podcast
Gaddad Podcast
Logotyp för Lundberg Custom Supplies
Lundberg Custom Supplies
Logotyp för Motorbloggen
Motorbloggen
Logotyp för Tattoo Mender tatueringsvårdsprodukter
Tattoo Mender
Logotyp för Under skinnet productions
Under skinnet production

Vill du på något sätt samarbeta med Tatuteket, tveka in att ta kontakt!

Publikationer

Koll på tatueringar

Bokomslag. Text i orange: Koll på tatueringar. Bild: två handskklädda händer håller fram en tatueringsmaskin.

En bild som sätts in under huden? Ja, det är precis vad en tatuering är. Men hur gör man egentligen för att få bilden att hamna där? Vad betyder ordet tatuering och är det sant att några av de första tatueringarna gjordes med benbitar? I Koll på tatueringar får läsaren möta några av Sveriges mest kända tatuerare, fakta om tatueringskonstens historia och vackra bilder. Allt för att få koll på tatueringar!

Andreas Sölvebring skriver mycket initierat om tatueringskonstens historia, utveckling och framtid. Förutom historiska fakta bjuds läsaren också på spännande historier om några av Sveriges mest kända tatuerare, vad olika motiv betyder och hur tatueringar har gått från att förknippas med kriminalitet, till att bli något som kan bäras av prinsessor, fotbollsspelare och alla däremellan. Andreas Sölvebring arbetar till vardags som socialbibliotekarie. Koll på tatueringar är Andreas första bok utgiven på Nypon förlag.

Titel: Koll på tatueringar

Förlag: Nypon förlag

ISBN: 9789179875404

Köp från Adlibris | Köp från Bokus | Lyssna på Storytel eller i din lokala biblioteksapp

Tatuering : myter, fakta, historia, framtid

Omslagsbild för boken Tatuering: myter, fakta, historia, framtid. Av Helena Meyer.

Tänk om det du tror om tatueringar inte är sant. För femtio år sen var det bara kriminella och sjömän som tatuerade sig. Det vet ju varenda människa. Men var det verkligen så?  En tatuering kan väcka nyfikenhet, avsky och entusiasm. Den kan vara ett konstverk, ett tecken på tillhörighet eller individualitet, en glimt av tidigare segrar och förluster, symboler för familj och vänner. Men också ett påtvingat stigmatiserande märke som gör livet svårt och besvärligt.

I den här boken utforskar Helena Meyer tatueringen ur oväntade perspektiv. Med hjälp av arkivmaterial, tidningsartiklar och kriminologiska debatter från flera århundraden framträder en annan bild. Boken presenterar också ny och spännande fakta – när började vi egentligen tatuera oss i Sverige? Och hur kommer vi att tatuera oss i framtiden?

Titel: Tatuering

Förlag: Verbal förlag

ISBN: 9789189524323

Köp från Verbal förlagKöp från Adlibris | Köp från Bokus