Om Tatuteket

Tatuteket är en svensk sida med tatueringsfakta; -historia och -kultur. Vi siktar på att beröra allt från Arktis till Asien – huvud, hals, höft och lår, samt allt däremellan. Här finns fakta om historiska – kända som mindre kända – tatuerare, motivens varierade betydelser, de olika stilarnas härkomst, och mycket mer. Eftersom detta ämne är outtömligt är sidan under ständig konstruktion. Vi fyller kontinuerligt på med nytt innehåll och uppdaterar så snart tid finns.

Önskar du påpeka något, möjligen ett stavfel, ett faktafel eller något du anser oss sakna, var god och ta kontakt. Vänligen notera också att Tatuteket har ett bildarkiv med 40+ år gamla tatueringar som du mer än gärna får bidra till. Vi är också oerhört tacksamma för all typ av support och är alltid intresserade av nya samarbetspartners.

Mvh,
Tatukarien

Tatutekets skribenter

Andreas Sölvebring

Porträttbild av Andreas Sölvebring

Andreas (Tatukarien) arbetar som bibliotekarie och är Tatutekets upphovsman. Han brinner för att ta tillvara på tatueringskulturens omfångsrika historia och dela den med andra.

Helena Meyer

Porträttbild av Helena Meyer

Helena studerar historia, skriver en tatueringsrelaterad bok och slukar allt som har med tatuering att göra. Hon älskar att ifrågasätta gamla myter och gräva i arkiv efter spännande fynd.